FOGÁSZATI RÖNTGENDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT

+36-1-426-1782
  +36-30-961-4495

Nyitva tartás: H-SZ-P: 8-16 óráig,
K-CS: 12-20 óráig.
Bejelentkezés szükséges!

2 dimenziós panoráma röntgen/Teleröntgen/Speciális felvételek

A hagyományos kis fogászati röntgen gépek csupán egy-két fog állapotáról készítenek használható felvételt.
Éppen ezért nem válthatják ki a panoráma röntgent, amely az egész fogsor állapotát képes megmutatni.
Ez pedig nemcsak a komplexitás miatt fontos, de szinte nélkülözhetetlen, ha szájsebészeti beavatkozásról, fogszabályozásról, fogimplantációról vagy akár góckutatásról van szó. Ugyanakkor az egyszerűbb kezeléseknél is nagy előnye van a panoráma röntgennel készült képnek, hiszen így könnyebben feltárható sok probléma forrása. Így természetesen gyorsabban és könnyebben felállítható a diagnózis is.
Ezzel a képalkotó eljárással láthatóvá válnak még a korábbi fogászati beavatkozások esetleges hibái, sőt akár a szabad szemmel nem látható rejtett fogszuvasodás is.
A fogínyvérzés okára is fény derülhet, sőt a fogínysorvadás, csontsorvadás, a ciszták és a gyulladásos gócok feltérképezésekor is nélkülözhetetlen ezt a módszer, amely egyértelműen és tisztán láthatóvá teszi az állapotot.
Hasonlóan nagy támpontot jelent az így készített felvétel a fogszabályozás megtervezésénél, hiszen láthatóvá válik általa a bölcsességfogak elhelyezkedése, és akár a ki nem nőtt fogak is.

Fontos tudnivalók

  • Mivel a fémek a röntgensugár számára nem átjárhatóak, röntgenárnyékot adnak, kérjük a felvételhez minden nyakláncot fülbevalót, hajcsatot, szemüveget, piercinget levenni szíveskedjenek!
  • Kivehető fogpótlások eltávolítása ugyancsak szükséges felvétel előtt!
  • Hölgy páciensek kérjük jelezzék a biztos vagy feltételezett terhességet!
  • Az elkészített de el nem vitt felvételek későbbi vagy ismételt kiadása kizárólag személyazonosságot igazoló dokumentum felmutatásával lehetséges!